Bedrijven hebben nieuwe energietechnologieën nodig om zich te wapenen voor de toekomst.

De energiekost blijft stijgen. Dat heeft een rechtstreekse impact op de concurrentiepositie van onze bedrijven. In Vlaanderen hebben veel grote ondernemingen en overheidsinstanties daarom de stap naar een grotere energie-efficiëntie reeds gezet. Ook voor KMO’s is energie besparen een belangrijk agendapunt. Maar voor hen is het doorvoeren van energiebesparende maatregelen soms een complex traject. Er komt heel wat studiewerk, engineering, installatiewerk en opvolging aan te pas. Ook het rondkrijgen van de financiering vraagt heel wat inspanningen en expertise.

Energie-efficiëntie is in veel organisaties een hangend agendapunt.

We merken dat veel organisaties energiebesparende maatregelen steeds vooruit schuiven omdat ze het eigen kapitaal willen reserveren voor de core business van hun onderneming. Terecht. Steeds meer bedrijven kiezen daarom voor een externe energiebeheerder.

Extern energiebeheer of ‘derdepartijfinanciering’ is een mogelijke oplossing om de gewenste maatregelen toch te kunnen uitvoeren zonder zelf te hoeven investeren.

Hoe gaat een externe energiebeheerder te werk?

  1. Na een grondige energiescan worden de maatregelen omschreven die je onderneming een significante energiebesparing opleveren. Deze studie geeft ook een gedetailleerd advies over de technische haalbaarheid en de financiële rentabiliteit van het project.
  2. Vervolgens financiert de externe energiebeheerder het project en implementeert hij de energiebesparende maatregelen.
  3. Nadien stelt de externe beheerder de installatie tegen een vaste jaarlijkse vergoeding ter beschikking van de KMO waardoor die een gegarandeerde besparing realiseert.
  4. In principe kan dit proces per maatregel opnieuw doorlopen worden om zo een maximale energie-efficiëntie op de bedrijfssite te realiseren.

Informatie-aanvraag

Ja, mijn bedrijf ziet mogelijkheden in derdepartijfinanciering voor energiebesparende maatregelen.  Contacteer mij voor een afspraak.

Samen brengen we energie in je onderneming!

Met meer dan vijf jaar ervaring in het bouwen en financieren van energie-installaties is Upgrade Energy een ervaren partner voor extern energiebeheer.

Heeft jouw bedrijf een aanzienlijk energieverbruik en zie je mogelijkheden in een samenwerking? Vul dan zeker bovenstaand contactformulier in. Onze consultants komen met plezier langs om de situatie te bekijken en een mogelijk stappenplan uit te werken specifiek voor jouw onderneming.

Benieuwd welke bedrijven de stap reeds gezet hebben?

Capsugel, producent van doseringsmiddelen uit Bornem

Als wereldspeler in zijn segment is Capsugel steeds op zoek naar verbeteringen en efficiëntieverhoging. Efficiënt omgaan met energie past dan ook volledig in het totaalplan van het bedrijf. Upgrade Energy doorliep met Capsugel het volledige energie-efficiëntie traject.

Gramybel, aardappelverwerkingsbedrijf uit Moeskroen

Wat doe je als de energiekost 30 tot 35% van je totaalkost bedraagt? Wat doe je als deze kost niet of nauwelijks beheersbaar is door stijgende distributiekosten? Upgrade Energy ontwikkelde voor Gramybel een oplossing op maat.