Restwarmtevalorisatie

Benut de opportuniteiten van industriële restwarmte

restwarmtevalorisatie Restwarmtevalorisatie is een concept dat zeer vaak wordt weggelaten, tot nadeel van veel bedrijven, tot nadeel van veel bedrijven.

Wereldwijd gaan er enorme hoeveelheden industriële restwarmte verloren. Vaak moet er zelfs extra energie worden ingezet om de warmte af te geven aan de omgeving via koelwater, koeltorens of luchtkoelers. Er bestaan nochtans zeer efficiënte oplossingen om dit energieverlies te recupereren en om te zetten in elektriciteit. Restwarmte kan aangewend worden als voorverwarming bij een ander proces, als energiebron voor koeling of voor omzetting naar elektriciteit.

Steeds meer bedrijven zien restwarmte als een mogelijke energiebron en bekijken hoe ze dankzij recuperatie kunnen bezuinigen en hun ecologische voetdruk verminderen.

Upgrade Energy biedt twee toepassingen aan:

Deze techniek wordt voornamelijk  ingezet om extra energie te onttrekken aan de hete uitlaatgassen van een gasturbine of gasmotor waardoor het rendement van de installatie als geheel sterk wordt verhoogd. Lees meer 

Dit is een koelmethode die een warmtebron gebruikt om energie te leveren voor koelsystemen. Een interessante techniek voor bedrijven die meer energie wensen te halen uit overtollige warmte van turbines of industriële processen. Lees meer