Warmtekrachtkoppeling

Wat is warmte-krachtkoppeling?

warmtekrachtkoppeling Warmtekrachtkoppeling, afgekort WKK, is een techniek waarbij elektrische- en thermische energie gecombineerd worden opgewekt.
Een warmte-krachtkoppelinginstallatie produceert elektriciteit via een gasmotor. Het verschil met een klassieke elektriciteitscentrale is dat de WKK-installatie de warmte die vrijkomt tijdens de elektriciteitsproductie óók benut. Hierdoor gaat er veel minder primaire energie verloren. De warmte en de elektriciteit worden bovendien decentraal geproduceerd, daar waar ze nodig is. Onnodige verliezen via hoogspanningsleidingen worden zo vermeden.

Waarom warmte-krachtkoppeling?

In elke situatie waar proceswarmte opgewekt wordt door gas- of olieboilers kan een WKK deze taak overnemen, en daarbij parallel goedkope elektriciteit produceren. Doordat er in totaal minder brandstof nodig is om warmte én elektriciteit op te wekken, wordt de CO2-uitstoot gereduceerd en levert het een fikse besparing op.

Warmtekrachtkoppeling wordt traditioneel opgesplitst in drie categorieën:

  • Micro-WKK
  • Mini-WKK 5-500kW (instituties/kleine industrie)
  • WKK >500kW (grote industrie)

Upgrade Energy brengt warmte-krachtkoppeling in uw bedrijf

Upgrade Energy levert en installeert WKK’s in veel uiteenlopende sectoren en biedt warmtekrachtkoppelingen aan met een elektrisch vermogen tussen 20kW en 3MW.

Wil u graag meer weten over de mogelijkheden van warmte-krachtkoppeling voor uw bedrijf, neem dan zeker contact met ons op.