Zonne-energie

Wat is zonne-energie?

zonne-energie Zonne-energie is waarschijnijk de bekendste bron van hernieuwbare energie. Een fotovoltaïsche installatie zet de stralingsenergie van de zon in elektriciteit om . De zon is de belangrijkste sequentie ster en genereert zijn energie door kernfusie in helium. De zon smelt elke seconde 620 miljoen metrische tonnen waterstof samen en is een eindeloze bron van energie.

Hoe werkt het?

Zonne-installaties zetten zonlicht om in nuttige elektriciteit.

Ze bestaan uit fotovoltaïsche panelen, een montagesysteem, zonnekabels, omzetters, en een bewakingseenheid die de hoeveelheid geproduceerde elektriciteit meet.

De panelen vangen de energie van de zon op door gebruik te maken van fotovoltaïsche cellen die de straling van de zon omzetten in DC (gelijkstroom) vermogen. De gelijkstroom wordt door omzetters omgezet in nuttig AC (wisselstroom) vermogen. Deze stroom wordt daarna hoofdvoeding van het gebouw of op het stroomnet geplaatst, door gebruik te maken van een transformator.

zonne-energie

Het vermogen gegenereerd door de PV (fotovoltaïsche) installatie is afhankelijk van:

  • De hoeveelheid zonlicht dat op de panelen invalt
  • De buitentemperatuur
  • De prestaties van de installatie
Zonnepanelen kunnen ofwel op het dak of op de grond geïnstalleerd worden.

dak

zonne-energie

grond

zonne-energie

Waarom zonne-energie?

Zonne-energie is zeer veelzijdig en kan in bijna elke sector gebruikt worden. Immers, elk bedrijf heeft elektriciteit nodig. Zonne-energie is bijzonder interessant voor bedrijven en instellingen die de meeste elektriciteit gedurende de dag, voor koeling, verlichting, apparatuur, airconditioning enz. verbruiken.

Zonne-energie vertaalt zich in directe besparingen op uw elektriciteitsrekening en blijft een snelle teruggave qua investering. In aanvulling, brengt deze technologie de operationele kosten naar beneden en zorgt het voor een langere controle over de elektriciteitskosten.

De gegenereerde energie kan plaatselijk gebruikt worden, en de overtollige energie kan in het stroomnet geïnjecteerd worden. Elk land heeft een eigen stimuleringsregeling. De steunmaatregelen in Europa zijn vaak op basis van groenstroomcertificaten.

Upgrade Energy brengt zonne-energie in uw bedrijf

Onze talrijke internationale referenties zijn een illustratie van de brede ervaring Upgrade Energy heeft met de implementatie van zonne-energieprojecten in de industriële en agrarische sector.

Wil u graag meer weten over de mogelijkheden van zonne-energie voor uw bedrijf, neem dan zeker contact met ons op.