Nieuwe uitdaging? Sales engineer bij Upgrade Energy

Wil jij meewerken aan de toekomst van hernieuwbare energie?

 

Upgrade Energy zoekt een 

Sales engineer (m/v) 

 

Upgrade Energy is een engineering groep met een passie voor het ontwerpen, implementeren en onderhouden van hernieuwbare energie en energie-efficiëntie projecten. Wij bieden onze klanten deskundig advies en geïntegreerde oplossingen aan en helpen hen bij de realisatie van projecten, van A tot Z. Ter versterking van ons sales team zijn wij op zoek naar een gedreven sales engineer die energieoplossingen uitwerkt en besparingsberekeningen maakt voor onze klanten in Europa, Turkije Azië en Afrika.

 

Functieomschrijving

 Als sales engineer breng je technische oplossingen en advies aan in het (internationale) sales team. Je zorgt voor de technische uitwerking, prijsberekeningen en de commerciële opvolging van klantendossiers. Je bent verantwoordelijk voor de pre sales berekeningen, het voorbereiden en opstellen van technische offertes en de vlotte overdracht naar projectuitvoering.

Concreet houdt dit in dat je haalbaarheidsstudies maakt, energiebesparingen en investeringsbedragen van projecten berekent, offertes met technische beschrijvingen opmaakt, leads opvolgt, bouwaanvragen en aanvragen voor overheidssteun indient, klanten informeert – overtuigt. Tussendoor houd je evoluties van nieuwe technologieën in de gaten.

Onder hernieuwbare energie en energie-efficiëntie projecten vallen:

 1. Productie van biogas via anaeroob fermentatieproces (vergisting)
 2. Vergassing van houtachtige brandstoffen in syngas (gasification)
 3. WKK (warmtekrachtkoppeling) projecten
 4. Hydro-elektrische centrales (waterkracht)
 5. Gedecentraliseerde energieproductie door stoomturbines
 6. Warmtepomptechnologie
 7. Absorptiekoeling en trigeneratie
 8. Biomassaverbrandingsprocessen
 9. Warmterecuperatie door middel van organische Rankine cyclus (ORC)
 10. Relighting (vervanging van verlichting door LED-alternatieven)
 11. Batterijcombinaties en hybride systemen
 12. Fotovoltaïsche installaties (zonnepanelen)

En combinaties van alle bovenstaande

 

Profiel

Je bent een Industrieel/Burgerlijk ingenieur in de Elektromechanica, Elektronica-ICT, Elektrotechniek of Bouwkunde of je hebt een professionele bachelor Energietechnologie. Naast communicatieve vaardigheden en een commerciële ingesteldheid, beschik je over een uitstekend technisch inzicht. Je kan goed argumenteren en bent in staat om de noden van de klant te vertalen naar specifieke oplossingen. Je werkt gestructureerd en hebt een hands-on mentaliteit. Dankzij jouw enthousiasme en gedrevenheid slaag je er steeds in de vooropgestelde projectdoelstellingen te realiseren. Je kan zelfstandig werken, maar je kan ook vlot samenwerken met je collega’s in het sales team. Je kan flexibel afwisselen tussen verschillende projecten/klanten en prioriteiten. Je werkt graag in een internationale context en bent bereid om af en toe te reizen. Je spreekt Nederlands, Frans en Engels. Kennis van Pools, Mandarijns, Turks of Duits is een extra troef. Je bent in het bezit van een rijbewijs B. Ervaring in hernieuwbare energie is een plus, maar geen must. Je hebt een grondige kennis van MS Office.

 

Aanbod

Binnen een dynamische en project-gedreven werksfeer bieden wij een gevarieerde en uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid. Er zijn doorgroeimogelijkheden, alsook de mogelijkheid om ervaring op te doen in verschillende hernieuwbare energietechnieken dankzij het ruime portfolio van de groep. Je krijgt een aantrekkelijk salarispakket, aangevuld met extralegale voordelen. Relevante ervaring wordt uiteraard in rekening gebracht.

 

Interesse?

Ben je op zoek naar een uitdagende job in een jonge en dynamische sector en kan je jezelf terugvinden in deze omschrijving? Aarzel dan niet om jouw CV mét motivatiebrief door te sturen naar ruth.vandevelde@upgrade-energy.com.

Bekijk vacature op LinkedIn