Gent Asset One maakt de overschakeling naar LED verlichting

gent asset oneKlant: Gent Asset One
Adres: Deinsesteenweg 114, 9031Drongen(Gent), België
Bedrijfstak: Bedrijfskantoren
Besparing op elektriciteit: 60%
Vervangen lampen: 377
Datum van Oplevering: Oktober 2016

gent asset one

Gent Asset One

Als het neerkomt op het verminderen van uw elektriciteitsrekening, moeten we over het kiezen voor relighting niet na te denken!  Het is de makkelijkste manier om energie te besparen en de investering zal snel voor zichzelf betalen. Bovendien, sinds het verbod op hogedrukkwiklampen door de Europese Commissie in 2015, zijn LED lampen een nog aantrekkelijkere optie geworden.

Net zoals meer en meer bedrijven, heeft Gent Asset One de noodzaak overwogen om over te schakelen naar een efficiënter energieverbruik. Zij hebben dit renovatieproces toegepast op hun gebouw in Drongen, dat bestaat uit bedrijfskantoren voor 4 verschillende bedrijven.

Wat is relighting?

Relighting is het proces van het vervangen van de huidige lampen door meer efficiënte LED lampen of andere LED alternatieven. Deze laten een lager elektriciteitsverbruik toe (tot 40%-80% minder verbruik), een langere levensduur, en een betere lichtkwaliteit. Er bestaan verschillende types van LED lampen die perfect passen bij uw oude verlichting, en er zijn verschillende kleuren beschikbaar die bij de sfeer die u wenst passen (wit/warmwit/koel wit).

Beschrijving van het project:

In oktober 2016, waren alle gloeilampen in de kantoorruimten, gangen en andere ruimten in het gebouw vervangen door LED verlichting. Er was een totaal van 246 LED panelen, 47 LED spots, 48 downlights, en 36 LED buizen die werden gemonteerd. De bevestiging was na 5 dagen afgerond, en werd geleidelijk gedaan door één lamp tegelijkertijd te veranderen om werknemers in de kantoorruimten te laten werken met een minimale storing. deze installatie deed hun totaal energieverbruik voor verlichting met 60% dalen.

In de onderstaande grafiek kunt u zien hoe, als de lampen één per één vervangen worden (op maandag 10 oktober) in één van de kantoorruimten van het gebouw, het elektriciteitsverbruik geleidelijk verlaagd van 2,6 kW naar 1,1 kW, en een eindreductie bereikt van 60%.

Afbeelding 1: voorbeeld voor 1 kamer in het kantoorgebouw

Voordelen van de installatie

  • Minder elektriciteitsverbruik, en een betere energie-efficiëntie
  • Elektriciteitsrekeningen voor verlichting daalden met 60%
  • Betere lichtkwaliteit
  • Geen warmtevrijgave van de lampen
  • 5 jaar garantie (17 jaar levensduur -> equivalent van 50.000 branduren)
  • Onmiddellijke in- en uitschakeling (in tegenstelling tot TL-buizen)
  • Geen onderhoud vereist

Klik hier om meer van onze referenties te zien!