Een trigeneratie + PV installatie voor Winsa

Klant: Winsa
Adres: Suadiye Yolu Nr:1, Kartepe/Kocaeli (İzmir), Turkije
Bedrijfstak: PVC productiebedrijf
Technologie: Trigeneratie + Zonne energie (PV)

Trigeneratie:
Elektrisch uitgangsvermogen: 1.560 kWe
Thermisch uitgangsvermogen: /
Koeling uitgangsvermogen: 1.580-1.700 kWc
Brandstof: Natuurlijk gas
Gasverbruik: 3.608 kW
Elektrisch rendement: 42%
Thermisch rendement: 43%
Datum van Oplevering: 15 januari 2015

PV:
Capaciteit: 650 kWp
Datum van Oplevering: 2014

winsa

Over Winsa

Winsa is een productiebedrijf gevestigd in Turkije en opgericht in 1998, welke PVC systemen voor ramen, deuren, en rolluiken produceert en verkoopt.  Ze hebben meer dan 250 verdelers en meer dan 500 verkooppunten in Turkije.

Wat is trigeneratie?

Trigeneratie is de gelijktijdige generatie van vermogen, verwarming en koeling door gebruik te maken van natuurlijk gas of biogas als brandstof. Een trigeneratie-installatie koppelt een Gecombineerde Warmte- en Vermogen (WKK) motor met een absorptiekoelsysteem.

Dit vermindert de energiekosten door het genereren van eigen elektriciteit, door gebruik van minder elektriciteit voor de koeling, en door de overtollige warmte nuttig toe te passen.

trigeneratie

Hoe de installatie werkt

De WKK eenheid bestaat uit een gasmotor, die draait op natuurlijk gas, gekoppeld aan een elektrische generator. Deze produceert 1.560 kW aan elektriciteit die daarna geïnjecteerd wordt in elektrische stroomvoorziening van Winsa. De warmte die tegelijkertijd wordt vrijgegeven wordt volledig gebruikt door het absorptiekoelsysteem.

Het absorptiekoelsysteem functioneert door het verbruik van warmte in plaats van elektriciteit als energiebron, en gebruikt een thermochemische compressor om koeling te produceren.

In een laagdruksysteem wordt er een absorptievloeistof (het koelmiddel) verdampt, het verwijderen van warmte van één plaats en het overbrengen naar een andere. De energie van de warmtebron wordt gebruikt om de absorptieoplossing te regenereren. Dit genereert 1.580 kW aan koeling en wordt gebruikt in het productieproces van Winsa om PVC materialen na de extrusiemachines af te koelen.

Een uitgebreide installatie

In aanvulling op de trigeneratie fabriek Upgrade Energie opstelling; Upgrade Energie installeert ook zonnepanelen op het dak van de Winsa in 2014. Deze fotovoltaïsche installatie, die de zonnestraling transformeert in nuttige elektriciteit, genereert 650 kWp.

De trigeneratie-installatie dekt hun volledige behoefte aan koelenergie (behalve in de zomer wanneer het slechts ongeveer 80% dekt), en de elektriciteit geproduceerd door de PV panelen gecombineerd met de trigeneratie fabriek levert meer dan 50% van hun totaal elektriciteitsgebruik.

Voordelen

  • Optimaal gebruik van brandstof
  • Verlaagde productiekosten
  • Grote besparingen op elektriciteitskosten door eigen energieopwekking
  • Minder primair energieverbruik en lagere CO2 uitstoot
  • Meer onafhankelijkheid van de vluchtige energiemarkt
  • Gratis energiebron voor het opwekken van koeling (= restwarmte) & PV (=zon)
  • Veilige bron van elektriciteit en warmte
  • Geen transmissieverliezen omdat de energie geproduceerd en plaatselijk verbruikt wordt
  • Lage onderhoudskosten
  • Lange levensduur

Klik hier om meer van onze referenties te zien!