Trigeneratie

Wat is trigeneratie?

trigeneratieTrigeneratie is de gelijktijdige generatie van vermogen, verwarming en koeling door gebruik te maken van natuurlijk gas of biogas als brandstof. Een trigeneratie-installatie koppelt een Gecombineerde Warmte- en Vermogen (WKK a.k.a. warmtekrachtkoppeling) motor met een absorptiekoelsysteem.

De WKK eenheid bestaat uit een gasmotor, die draait op natuurlijk gas, gekoppeld aan een elektrische generator. Dit produceert elektriciteit en geeft tegelijkertijd warmte vrij. De warmte wordt gedeeltelijk geïnjecteerd in het procesverwarmingscircuit van de fabriek of het CV-systeem van het gebouw, en de rest van de warmte wordt gerecupereerd door het absorptiekoelsysteem.

Het absorptiekoelsysteem verbruikt warmte in plaats van elektriciteit als energiebron, en gebruikt een thermochemische compressor om koeling te genereren.

Waarom trigeneratie?

Deze energie-efficiënte installatie heeft meerdere belangrijke voordelen. Ten eerste verbruikt ze minder energie (en gebruikt ze de brandstof veel efficiënter) om warmte, koeling en vermogen (met vrijwel geen energieverliezen) te genereren en daardoor vermindert ze energie- en productiekosten, beter dan conventionele methoden waar verwarming, koeling en vermogen afzonderlijk geproduceerd worden en meer energie-input vereisen.

Trigeneratie-systemen geven ook meer dan 4 keer minder afval vrij dan afzonderlijke producties, voor de generatie van dezelfde hoeveelheid aan warmte, koeling en vermogen. Hier bovenop genereert trigeneratie ook  plaatselijke elektriciteit, wat betekent dat er geen transmissie- of distributieverliezen zijn. De eigenaar van een dergelijke installatie heeft zo een van het net onafhankelijke energievoorziening voor zijn gehele productieproces.

trigeneratie

Upgrade Energy brengt trigeneratie naar uw bedrijf

We bieden op maat gemaakte oplossingen aan voor een groot aantal sectoren. We verzorgen niet alleen de techniek en constructie, maar ook de exploitatie en het onderhouden van trigeneratie-installaties.  We zijn van mening dat nauwkeurige opvolging van het proces de belangrijkste factor is voor succes.

Als u graag meer wilt weten over de mogelijkheden van trigeneratie voor uw bedrijf, gelieve dan niet te aarzelen om ons te contacteren!